Кошик
624 відгуків
+380 (67) 783-48-96
+48 (696) 20-32-47
+380 (50) 378-28-00
Інтернет-магазин «Aroma-Zone»
Кошик

Спіруліна (Spirulina maxima powder), 50 г

298 ₴

  • Під замовлення
  • Код: 01056
clockВідправка з 30 травня 2024
Спіруліна (Spirulina maxima powder), 50 г
Спіруліна (Spirulina maxima powder), 50 гПід замовлення
298 ₴
+380 (67) 783-48-96
  • +48 (696) 20-32-47
  • +380 (50) 378-28-00
+380 (67) 783-48-96
  • +48 (696) 20-32-47
  • +380 (50) 378-28-00
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю
Латинська назваSpirulina
Найменування за класифікацією INCI : Spirulina maxima powder 
Синоніми: Arthrospira
Сімейство: Формідієві — Phormidiaceae
Опис: багатоклітинна спіральна нитчаста мікроводорість темно-зеленого кольору
Основні різновидиSpirulina maxima і Spirulina platensis або Arthrospira platensis, і Arthrospira maxima
Зона вирощування: Спіруліна є одним із представників перших життєвих форм. Мільйони років тому синьо-зелені водорості й, зокрема спіруліна, створювали кисень атмосфери Землі. У наші дні спіруліна росте в природних лужних озерах. Вона мешкає в Центральній Африці в озері Чад і в Східній Африці вздовж Великої Східно-фриканської зони розлому. Хоча спіруліна любить і солону воду, багато її різновидів просто погано ростуть у морській воді через вміст деяких металів.
Історична довідка: У 1940 р. маловідомий журнал видав повідомлення французького альголога Dangeard про використання місцевих жителів у їжу «діхе» — ліплень із висушеної на сонці синьозеленої водорості, що росте в невеликих ставках навколо озера Чад в Африці. Цей вчений виявив, що ці ж водорості ростуть і в озерах рифтової долини Східної Африки, де також використовуються населенням і, крім того, слугують основною їжею фламінго (у малих фламінго розвинувся в дзьобі спеціальний фільтр для живлення спіруліною). Однак це повідомлення залишилося непоміченим, і лише 25 років потому, 1965 р., бельгійська експедиція волонтерів визначила водорості, що ростуть в озері Чад, і показала, що коржі з місцевих ринків цілком складаються з одного виду водоростей — Spiriulina platensis. Приблизно в цей же час у Мексиці директор компанії здобутку харчової соди з озера Текскоко прочитав про цю водорості та припустили, що ці ж водорості засмічують кінцевий продукт його виробництва. Пізніше було встановлено, що в озері Текскоросалія практично в монокультурі мікроводоростей Spirulina maxima. Отже, у лужних озерах на різних континентах, розділених понад 10 тис. км, домінували два різні види спіруліни. Історична література свідчить, що ацтеки й інки ще до приходу іспанськихбентризаторів вживали в їжу коржі зі спіруліни під назвою «текуїтлул», так само як і народам Африки, які проживають навколо озера Чад і котелвін Великої рифтової долини Східної Африки. Особливо широко дослідженням цієї мікроводорості зайнялися в 1960-1970-ті рр. у Французькому інституті нафти. В підсумку були визначені харчова та кормова цінність спіруліни, причому тривале дослідження її на токсичність за всіма міжнародними стандартами якості та безпеки кормів і їжі показало, що вона не токсична та безпечна.
Спосіб отримання: Спіруліну для промислових цілей вирощують у відкритих і закритих фотокультиваторах. Зараз спіруліну вирощують у Мексиці та США, Індії, Таїланді та Японії, у Китаї та на Тайвані.
Хімічний склад: 
Спіруліна містить до 70% високоякісного білка, представленого всіма незамінними амінокислотами, комплекс вітамінів, велика кількість макро- та мікроелементів у біодоступній органічній формі. Засвоюваність білка спіруліни становить 85-90%, що вище, цього значення для молока. Спіруліна містить функціональні речовини — фікоціанін, полісахариди, глюкан, сульфоліпіди, поліненасичені жирні кислоти.
Масова частка речовин
Білок 60-70%
Вуглеводи 10-15%
Ліпіди 6,5-8,0%
Зола 7,5-8,0%
Клітковина 2,0%
Мінеральні речовини
Кальцій 0,12%
Фосфор 0,83%
Калий 1,4%
Натрій 0,03%
Магній 0,37%
Залізо 0,05%
Цинк 0,003%
Пігменти
Каротиноїди 0,22–0,40%
Хлорофіл 0,76–0,94%
Фікоціанін 0,8–1,0%
Вітаміни, мг/кг
Каротин 1100–2400
В1 — 55 
В2 — 35
В6 ― 3–8
В12 ― 1,6–3,2
Е ― 190
Поліненасичені жирні кислоти
Лінолева 1,1-1,4%
Ліноленова 0,9–1,2%

Основні характеристики:
Взаємодія з іншими речовинами:
Косметичні властивості
Властивості:
— насичує шкіру вітамінами та нутрієнтами: амінокислотами, протеїнами, мінеральними солями, вітамінами
- захищає колаген та еластин шкіри
- підвищує еластичність і гнучкість шкіри
- запобігає появі зморщок
Застосування: 
- виготовлення засобів SPA і Талассотерапії: масок для обличчя, волосся, обгортань для тіла 
- виготовлення засобів антиейдж косметики з «морською» спрямованістю: кремів, гелів...
Лікувальні властивості:
— Зниження холестерину в крові та зменшення ризику ожиріння.
— Імуномодуляція завдяки дії фікоціану.
— Протиораковий і протипухлинний ефект завдяки дії — коортину. 
— Радіопротекторна дія.
— Зменшення нефротоксичності у разі впливу важких металів і ліків. 
— чимале збільшення популяції лактобацил і біфідобактерій у кишківнику. 
- Зниження вмісту цукру в крові у разі діабету. 
— Оздоровлювальний вплив завдякиліноленовій кислоті. 
— Дія проти вірусу ВІЛ завдяки сульфоліпідам.
Інше застосування:
Спіруліна була запропонована організаціями, як-от NASA та Міжнародна Космічна Агенство, як один з основних харчових продуктів, які можна вирощувати в умовах тривалих космічних подорожей.
Технологія застосування
Концентрація: 1-30% у водній фазі емульсій, а також у готові емульсії, маски та суміші для обгортання
Додавати у водяну фазу кремів у процесі приготування, або в суміші з глиною, брудом тощо. 
Зберігання
У щільно закритій тарі, у захищеному від світла та тепла місці
Інформація для замовлення
  • Ціна: 298 ₴

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner