Blackcurrant seed oil — англ.
Huile de pepins de cassis — франц.
Johannisbeerkernol — нім.
Сімейство: Крижовикові
Метод отримання: Пресування насіння ягід чорної смородини.
Органолептичні ознаки:
Колір — жовтий. Запах — легкий.
Особливість:
Серед усіх до досі вивчених рослинних олій, олія чорної смородини вирізняєтьсявисокої частки ↑-ліноленової кислоти та досить високим вмістом α-ліноленовий кіс лоти
Крім того, в олії чорної смородини міститься ще одна, досить рідкісна для рослинних олій поліненасичена стеаридонова кислота (є в Людському організму проміжною жирною кислотою під час синтезу простагландинів)
Іншими словами, олія Чорної смородини є одним із небагатьох рослинних олій, що містять як Омега3, так і Омега 6 поліненасичених кислот.
Олія чорної смородини може бути рекомендована в косметології для:
- Стимуляції регенерації, клітинного оновлення шкіри
- В відновлювальний період після різних агресивних маніпуляцій (пілінги, механічні чищення, дермабразиї)
- Як обов'язкова Anti-age домішка в засоби для зрілої, сухої**, потрісканої шкіри, що допомагає впоратися з віковою сухістю і відновлювальна еластичність шкіри;
- Anti-age добавка в засоби для профілактики зморщок
- В засоби, спрямовані для нормалізації діяльності сальних залоз
- У разі різних шкірних хвороб — нейродерміт, екземе, псоріазе — як засіб, що регулює клітинне зроговіння й підвищувальна зволоженість шкіри
- В засоби для догляду за нігтьовою пластиною
- В засоби для волосся, для лікування сухої себореї, псоріазу волосистої частини голови.
-
Дозування: до 10%
Умови та терміни зберігання:
12 місяців. Зберігати в прохолодному, темному місці.
Рекомендація: з целью зменшення окисних процесів, у олії, що містять поліненасичені жирні кислоти, можна додати Антиоксидантний СО2 екстракт розмарину
- Ціна: 221 ₴