Олія авокадо — напівтверда олія (батер), що отримується із сушених плодів однойменного дерева методом холодного пресування. Зовні являє собою пластичну масу коричневого відтінку з характерним горіховим ароматом.
Олія дає змогу створювати стабільні емульсії, вона стійка до прогорання й добре емульгується.
Олія авокадо багата на олеїнову та пальмітинову кислоти (60% і 25% відповідно), вітаміни D, E, PP, К, А і С. Також у ній містяться фітостероли, сквален, мікроелементи, фосфор, магній, кальцій, цинк. Все це робить олію авокадо дуже цінним продуктом для косметичних засобів.
Цей компонент добре переноситься будь-якою шкірою, не викликає жодних негативних реакцій, підходить для використання навіть у дитячій косметиці. Швидко вбирається, не залишаючи жирної плівки.
Косметичні властивості
Склад олії авокадо визначив і його властивості:
• Антиоксидантна;
• Розгладжувальна;
• Омолоджувальна;
• Захисне;
• Регенерувальна.
Завдяки високому вмісту неомильної фракції воно має високу біологічну активність, добре засвоюється, прискорює мікроциркуляцію, сприяючи насиченню тканин киснем.
У засобах для волосся чинить поживний і зволожувальний вплив, стимулює його ріст, зміцнює й робить еластичним.
Олія авокадо зміцнює нігті, сприяє їхньому зростанню.
Сфера застосування
• Креми та маски для зрілої шкіри;
• Креми для сухої та подразненої шкіри;
• Маски та бальзами для волосся;
• Лікувальні бальзами під час екземи, дерматитів, псоріазу.
Спосіб застосування
Дозування олії авокадо становить від 1 до 10% або до 5% у суміші з оліями.
У жирній фазі розчиняється за температури приблизно 800 °C, за нижчої температури утворюватиме згустки.
Зберігати компонент треба у темному та прохолодному місці.
Основні атрибути | |
---|---|
Вид рослинної олії | Авокадо |
- Ціна: 596 ₴