INCI: Camelia sinensis leaf extract
Загальний хімічний склад: Стандартизація проводиться за вмістом кофеїну (приблизно 10%) і суми поліфенолів (від 40 до 60%), яка представлена чайними катехінами, ксантонами, танінами. У середньому виходить: поліфеноли до 50% (половина з яких таніни), катехіни — до 35%, епігалокатехін галлат — 10%, кофеїн (або тенін) — приблизно 10%, теанін (амінокислота, відома розслаблювальними властивостями), вітаміни C, E, B, провітамін A, хлорофіл, фтор, флавоноїди, теобромін, полісахариди, амінокислоти, чайні сапоніни, мікроелементи.
Рекомендації для використання в косметиці:
Порошок зеленого чаю отримують методом водно-спиртової екстракції з подальшим концентруванням і висушуванням. У результаті виходить буро-коричневий, схильний до злежання та злипання порошок.
Завдяки поліфенолам (таніну) екстракт зеленого чаю одночасно є гарною антиоксидантом, потужною зброєю проти старіння, а також є гарним антиоксидантом (завдяки кофеїну).
З іншого боку, зв'язувальні та пом'якшувальні властивості зеленого чаю, здатність активізувати мікроциркуляцію роблять його чудовим компонентом для догляду за обличчям, особливо для змішаної чутливої шкіри. Має противірусну та протимікробну активність, чудово тонізує шкіру.
Ввод в смеси: до 1% на фінального етапі приготування.
Екстракт водорозчинний. Фарбує суміш у коричневі тони.
- Ціна: 270 ₴